Walibi Belgium

Wavre, bij Brussel (België)

Dalton Terror in Walibi BelgiumWeet jij waarom Walibi Walibi heet? Dat zit zo. De Belg Eddy Meeùs opende in 1975 een klein park met een meer in het midden. Op dat meer had hij een teleski laten bouwen. Met een teleski kun je waterskiën zonder boot. De skiër wordt getrokken door kabel die over het water loopt. Eddy had ook enkele kermisattracties in zijn parkje laten zetten. En hij had nog een slim plannetje: hij liet de bezoekers één keer twee euro betalen – bij de ingang – en dan mochten ze de hele dag in de attracties. In de meeste andere pretparken moesten bezoekers nog voor elke attractie apart betalen.

Naam
Maar nu de naam Walibi. Eddy dacht heel diep na hoe hij zijn nieuwe park zou gaan noemen. Zijn bedrijf lag precies op de grens van drie gemeenten vlakbij de Belgische hoofdstad Brussel. Die gemeenten heten Wavre, Limal en Bierges. Plots had Eddy Meeùs een goed Houten achtbaan Weerwolf in Walibi Belgiumidee: ik neem van elke plaats de eerste twee letters: Wa, Li, Bi. Samen is dat Walibi. En hij wist toen ook meteen welke mascotte er in zijn pretpark zou komen wonen. Want de naam Walibi lijkt op wallabie. Dat is een kleine kangoeroe. Daarom is de gastheer in alle Walibi-parken een hippe, oranje kangoeroe.

Achtbaan
Vier jaren na de opening, in 1979, had Eddy Meeùs genoeg geld verdiend om een spannende achtbaan te kopen. Hij liet in zijn park een achtbaan bouwen waarop de treintjes twee keer over de kop gingen: de Tornado. Dat was de eerste in Europa en Walibi Belgium werd er heel beroemd mee. De Tornado is afgebroken, maar het park heeft verschillende andere achtbanen met mooie namen, zoals Psyké Underground, de Weerwolf, Calamity Mine en de loopingbanen Cobra en Vampire.

Grappig verhaalWildwaterbaan Radja River in Walibi Belgium
In Walibi Belgium zijn twee wildwaterbanen: de Radja River en de Flash Back. De Radja River is een wilde rivier met ronde boten waarin maar liefst twaalf personen kunnen zitten. De Flash Back heeft een grappig verhaal. Het is een ‘verjongingsmachine’ die de gasten jonger wil maken en terug wil brengen in de tijd. Maar onderweg gebeurt er iets vervelends: de bootjes draaien plotseling waardoor de inzittenden niet jonger maar juist ouder worden! Gelukkig draaien de boten onderweg nóg een keer, waardoor alles goed afloopt. 

Pulsar in Walibi BelgiumAchtbaan of wildwaterbaan?
Wat is het? Een achtbaan of een wildwaterbaan? In ieder geval is Pulsar heel bijzonder. Nergens anders op de wereld vind je een attractie als deze. Pulsar staat midden in het water en steekt 45 meter de lucht in. In een grote boot word je eerst naar achteren gekatapulteerd, 25 meter hoog. Dan vooruit, 35 meter naar boven. Tot slot weer achteruit, tot 45 meter en met een snelheid van honderd kilometer per uur. En dan… wordt de boot afgeremd door een gigantische golf water. Geloof ons maar: je stapt niet droog uit!

Tropisch zwemparadijs AqualibiZwemparadijs
Voor wie tijdens het dagje nóg natter wil worden, heeft Walibi Belgium nog een bijzondere verrassing: het overdekte zwemparadijs Aqualibi. Naast de ingang staat een subtropisch zwembad met een golfbad, een wildwaterbaan en spannende glijbanen.


Farao

Om het grote meer van Walibi Belgium staan nog veel meer attracties, goed voor een hele dag plezier. Je kunt er met een karretje door het rijk van de Egyptische farao TutankhamonReis door het rijk van farao Tutankhamon in Walibi Belgium rijden of griezelen in het paleis van de geesten Zanzar en Babas. En je bent in België, dus je kunt er lekkere Belgische frieten eten bij Friterie Oscar. Daar hebben ze ook het hele jaar smoutebollen. Dat is de Belgische naam voor oliebollen.

Willen je vader of moeder weten wanneer Walibi Belgium open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

Walibi Belgium

Doe de Walibi-test!

1. Walibi is genoemd naar de plaatsen Wavre, Limal en …
2. Wat is een wallabie?
3. Hoe heette de allereerste loopingachtbaan van Europa?
4. Hoeveel personen kunnen er in een boot van wildwaterrivier Radja River?
5. Hoe heet in België een oliebol?

 

Antwoorden