Toverland

Sevenum in Limburg (Nederland)

Snelle koffiekopjesmolen in ToverlandFantaseer jij ook wel eens wat je allemaal kunt doen als je zou kunnen toveren? In Toverland kan het: je kunt er met een echt toverstokje zwaaien en allerlei dingen laten bewegen in het Toverhuis. Zwier met je stafje en gordijnen gaan open en dicht, een spin kruipt tevoorschijn en de heks laat stiekem een scheetje.

In de Hopper met zwijntje Morrel, in ToverlandOverdekt
In Nederland regent het best vaak. Daarom bedachten de mensen van Toverland dat het slim zou zijn een overdekt pretpark te maken. Daar kun altijd spelen, of het nu regent of niet. In 2001 bouwden ze een hal van wel anderhalf voetbalveld groot: het Land van Toos. Het lieve heksenkind Toos Toverhoed is de mascotte van het park.

Stoere hal
Drie jaar later kwam er nog een tweede, stoere hal bij: het Magic Forest. In die hal kun je in de wildwaterbaan met boomstammen stappen. Dat wordt een verrassende tocht, want halverwege maakt je boomstam een val achteruit en gaat de wilde rivier zelfs naar buiten toe. Hetzelfde gebeurt bij de Woudracer: stap binnen in een bobslee en zoef vervolgens lekker naar buiten. Je kunt zelf gas geven en bepalen hoe hard je gaat.

Binnen of buitenAchtbaan Boosterbike in Toverland
In de hallen van Toverland staan draaimolens, klimtoestellen, speelkastelen en zelfs een heuse achtbaan. Toen de hallen klaar waren, besloten de eigenaren ook buiten attracties te bouwen. Dan konden de bezoekers kiezen waar ze naar toe gingen: naar de overdekte hallen of naar het buitenpark. Ook in het park kwamen spannende attracties te staan, zoals de Booster Bike, een achtbaanrit waarbij je met 75 kilometer wordt afgeschoten op een open motorfiets.

Houten achtbaan Troy in ToverlandTroy
Buiten staat ook de enorme houten achtbaan Troy; die kun je niet over het hoofd zien. Troy is maar liefst 35 meter hoog en meer dan een kilometer lang. De treintjes razen met een snelheid van wel negentig kilometer per uur over de baan. Troy is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux en halverwege de bochtige rit schiet je zelfs dóór het station heen.

Schommelschip Scorpios in ToverlandKlimmen
Naast Troy staat Scorpios. Bij deze reuzenschommel krijg je net iets meer kriebels in je buik dan bij andere schipschommels. Dat komt omdat Scorpios schuiner de lucht in gaat. En heb je zin om zelf te klimmen en te klauteren? Laat dan eens zien wat je allemaal durft op de survivalbaan of in de Towers of Adventure. We hebben al een toverspreuk bedacht die je kan helpen: Klim-sa-la-bim!

Djengu River in Toverland - Foto: (c) Adri van Esch / ParkplanetMagische Vallei
Sinds kort wonen de Dwervels in Toverland. De grappige mannetjes en vrouwtjes houden er van om de bezoekers een beetje te plagen. Zit je in de kolkende wildwaterbaan Djengu River, dan maken de Dwervel-boefjes je onderweg nat. Ze hebben ook hun eigen achtbaan: Dwervelwind. Die is al net zo grappig als de Dwervels zelf: de achtbaan draait onderweg namelijk alle kanten op. Vooruit of achteruit, je weet van tevoren nooit hoe je rijdt.

Willen je vader of moeder weten wanneer Toverland open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

 

Een echte achtbaan binnen in ToverlandDoe de Toverland-test!

1. De mascotte van Toverland heet …
2. De houten achtbaan heet…
3. In welke achtbaan word je met 75 kilometer afgeschoten?
4. Toverland ligt in de provincie…
5. In Toverland staan … grote hallen.

 

Antwoorden