Attractiepark Slagharen

Slagharen in Overijssel (Nederland)

Attractiepark SlagharenWinkelier Henk Bemboom had in 1963 een héél goed idee. Rond een oude boerderij stonden 24 vakantiehuisjes. Henk bedacht dat hij bij elk huisje een lieve pony zou zetten. Daar konden de kinderen mee over het terrein rijden. En ze moesten het dier verzorgen. Iedereen vond het fantastisch!

Kermisattracties
Henk had nog meer slimme plannetjes. Hij dacht: als ik wat kermisattracties neerzet, blijven de mensen langer in mijn vakantiepark. Hij liet draai- en zweefmolens bouwen, zette een reuzenrad neer en liet een zwembad graven. Omdat zijn park in het plaatsje Slagharen lag en er zoveel Shetland pony’s rondliepen, noemde hij zijn pretpark Shetland Ponypark Slagharen.

MiljoenAchtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen
Het werd steeds drukker in het Shetland Ponypark en Henk bouwde steeds meer huisjes en telkens nieuwe attracties. Er kwam een achtbaan waarin je over de kop ging - de Looping Star - en een groot reuzenrad van bijna vijftig meter hoog. Elk jaar kwamen er wel een miljoen mensen naar Slagharen. Telkens kwamen er nieuwe attracties en oude werden vervangen. Zo maakte de Looping Star plaats voor Gold Rush, een achtbaan die drie keer over de kop gaat. 

Naam
De pony’s en de bezoekers liepen elkaar eigenlijk in de weg. Dus besloot meneer Bemboom dat er minder paardjes in het park konden rondlopen. Hij veranderde ook maar meteen de naam van zijn pretpark in Attractiepark Slagharen.

Apollo in Attractiepark SlagharenCowboys
Ook al zijn er niet zo veel pony’s meer, je hoeft je niet te vervelen in het attractiepark. Er zijn heel veel kermisattracties, er is een wildwaterbaan, een uitzichttoren en een monorail. Je kunt er kijken naar cowboys en indianen, lekker dollen met de mascottes Randy en Rosie of spelen in het overdekte speelparadijs Kids Country. 

Beroemde avonturier
De Franse pionier Jules Verne heeft in Attractiepark Slagharen een eigen land: Jules Adventureland. Ga met de
Expedition Nautilus in Attractiepark Slagharenberoemde avonturier op reis in Expedition Nautilus en bezorg elkaar een nat pak. Zelf blijf je vast ook niet droog! Of haal je eerste rijbewijs in Passepartout Explorer.


Aqua Mexicana
In waterpark Aqua Mexicana kun je buiten en binnen van allerlei Aqua Mexicana in Attractiepark Slagharenwaterattracties genieten. Er zijn tien spannende glijbanen en er is een gigantisch bubbelbad waar je samen met 69 andere mensen in kunt. Tussen de oude Mexicaanse huizen en tempels kun je zwemmen of spelen in de waterspeeltuinen. Buiten staat een hoge glijbaan waarvan je op een rubberbootje naar beneden kunt roetsjen.


Lekker slapen
Overnachten in Slagharen kan nog steeds: op het park staan vakantiehuisjes. Je kunt zelfs in een wigwam blijven slapen. En bij enkele huisjes hoort nog altijd een eigen pony, net zoals zakenman Henk dat in 1963 bedacht.

Willen je vader of moeder weten wanneer de Attractiepark Slagharen open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

 

Lekker smullen in Attractiepark SlagharenDoe de Slagharen-test!

1. Attractiepark Slagharen heette eerst…
2. De mascottes van Slagharen zijn twee wasbeertjes en ze heten…
3. De achtbaan die drie over de kop gaat heet…
4. Het reuzenrad van Slagharen is bijna … meter hoog.
5. In welke provincie ligt Slagharen?


Antwoorden